Dataskyddspolicy

Hos PKI Partner är våra kunders integritet och säkerhet viktig. Här i vår Dataskyddspolicy förklarar hur vi använder dina personuppgifter och vad du har för rättigheter mot oss.

För att kunna bli kund hos PKI Partner AB (556806-5592) måste du acceptera sättet som vi hanterar personuppgifterna på, när du ansöker om ett konto hos oss. PKI Partner är personuppgiftsansvarig för de uppgifter vi hanterar om dig som kund. Den relationen regleras i denna Dataskyddspolicy.

Då denna policy är ett levande dokument, rekommenderar vi att du med jämna mellanrum läser igenom den. Görs det stora förändringar meddelar vi er via e-post.

Hur hanterar PKI Partner mina personuppgifter?

PKI Partner registrerar och hanterar personuppgifter för att vi ska kunna behandla din ansökan om certifikat, tillverka och leverera certifikatet samt påminna om att det skall förnyas. Uppgifterna lagras i 48 månader från din senaste beställning.

Vi delar dina uppgifter med vår certifikats tillverkare för att kunna utfärda det certifikat du har beställt. Kan du inte acceptera detta, kan vi tyvärr inte leverera något certifikat enligt din beställning.

Vilken information om dig samlar vi in och varför?

I samband med att du ansöker om ett konto hos PKI Partner behöver vi följande uppgifter: Namn, e-postadress, telefonnummer och företagsuppgifter.
Vid ansökan om ett certifikat använder vi uppgifterna från ditt konto kompletterat med uppgifter om företaget du representerar.
Vi hanterar och sparar dessa uppgifter för att kunna fakturera dig som kund på ett korrekt och lagenligt vis.

Vi kan komma att skicka ut e-post till samtliga kunder, till exempel meddelanden om driftstörningar eller ändringar i användarvillkor. Sådana meddelanden skickas till den e-postadress du angett.

Automatiskt insamlade uppgifter

De Cookies som används på vår web plats är endast sessions cookies och ingenting som sparas. En sessions cookie används för att underlätta ditt besök på sidan

Vilka rättigheter har jag som kund?

Som kund hos PKI Partner har du alltid rätt att ta del av den information vi sparat om dig. Din förfrågan skickar du till privacy@pkipartner.com och vi hanterar den vanligtvis inom 30 dagar.

För att försäkra oss om att vi delar informationen med rätt person kommer vi att ställa några kontrollfrågor till dig.

Du kan när som helst logga in på vår order sida och kontrollera den information som finns sparad på ditt konto. Du har rätt att be oss ta bort all information vi har sparad om dig (Rätten att bli bortglömd). Notera att vi på grund av Bokföringslagen (1999:1078) och andra relevanta lagar ibland måste spara information även efter att en sådan förfrågan har hanterats.

Dataskyddsombud

Har du frågor gällande hantering av dina data kontaktar du Ann-Sofie Svanberg på e-postadressen policy@pkipartner.com.

Tillsynsmyndighet

Om du vill framföra klagomål som rör PKI Partners hantering av personuppgifter är det tillsynsmyndigheten Datainspektionen du ska vända dig till. Du hittar deras kontaktuppgifter på datainspektionen.se.

Senast uppdaterad: 16 maj 2018